31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 484: Zelenski spune că Moscova trebuie izolată. VIDEO

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 484: Zelenski spune că Moscova trebuie izolată. VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, referindu-se la noul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, că această ţară ”trebuie să fie complet izolată cât timp principalele produse de export ale sale sunt răul şi moartea”.

”Pe statul nostru se concentrează speranţele mondiale. Şi poporul nostru va confirma aceste speranţe. Libertatea va învinge. Ucraina va învinge”, a afirmat Zelenski.

”Pe front. Bătălii dure. În sud – distrugem inamicul. În direcţia Doneţk – distrugem inamicul. În direcţia Kupiansk – indiferent ce plănuiesc teroriştii ruşi acolo, vom distruge inamicul. În sud, avansăm. Vă mulţumesc, războinicilor! În est, apărarea noastră se întăreşte”, a afirmat Volodimir Zelenski, în mesajul transmis seara trecută.

Volodimir Zelenski a vorbit despre Conferinţa privind Reconstrucţia Ucrainei, desfăşurată la Londra, mulţumind Marii Britanii, SUA şi Uniunii Europene pentru pachetele de asistenţă oferite.

”Scopul acestei Conferinţe nu este doar de a genera eforturi ale statelor partenere, dar şi companiile internaţionale să sprijine transformarea noastră. În prezent, o delegaţie ucraineană lucrează în Marea Britanie – guvernul, Cabinetul, Verkhovna Rada, sectorul public. Fiecare aspect al reconstrucţiei ucrainene şi al dezvoltării pe mai departe a statului nostru va fi prezentat acestor persoane din lumea afacerilor mondiale de a căror atenţie avem nevoie în mod direct: industriile noastre, oraşele, comunităţile, ţara în general. Misiunea Ucrainei este să transforme calitatea de lider moral a poporului nostru în calitatea de lider economic a ţării noastre. Toate condiţiile prealabile pentru asta există, în primul rând, în poporul nostru, în naţiunea noastră frumoasă şi puternică”, a adăugat Zelenski.

Acesta s-a referit şi la noul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei adoptat de Uniunea Europeană, spunând că acesta va limita şi mai mult profiturile pe care Rusia le-a obţinut în Europa până acum şi va bloca unele căi prin care erau evitate sancţiunile impuse anterior.

”Toţi partenerii noştri sunt conştienţi pe deplin cât de crucial este să blocăm toate căile de a evita sancţiunile. Statul terorist încă are acces la diferite produse şi componente, scheme tehnologice şi financiare, create de cei din lume care încă preţuiesc libertatea şi dreptul internaţional. Rusia trebuie să fie complet izolată cât timp principalele produse de export ale Rusiei sunt răul şi moartea”, a punctat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a menţionat că a primit acreditările unor noi ambasadori care au venit în Ucraina din Norvegia, Elveţia, Azerbadjan, Pakistan, Islanda.

”A lucra în Ucraina, a lucra cu Ucraina înseamnă să crezi în Ucraina şi în ucraineni. Lumea este alături de noi în pofida a tot ceea ce statul malefic încearcă să facă împotriva noastră. A 483-a zi a războiului la scară largă. Pe statul nostru se concentrează speranţele mondiale. Şi poporul nostru va confirma aceste speranţe. Libertatea va învinge. Ucraina va învinge”, a concluzionat liderul de Kiev.

Citește și:

A 483-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă