9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCoronavirusRusia suferă la fel de rău ca România

Rusia suferă la fel de rău ca România

Rusia, la fel ca România, înregistrează record negativ, după record negativ de îmbolnăviri COVID. Liderii de la Kremlin nici nu pun în discuție adoptarea unor măsuri de carantină la scară naţională, informează AFP.

Capitala Moscova rămâne cel mai afectat oraş din Rusia, cu 6.712 de cazuri noi şi 72 de decese în 24 de ore, devansând al doilea oraş ca mărime al ţării.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a exclus încă o dată posibilitatea implementării unui lockdown la nivel naţional şi a spus că autorităţile centrale preferă „să continue să explice oamenilor că trebuie să se vaccineze”.

„Este iresponsabil să nu te vaccinezi. Acest virus ucide”, a declarat Dmitri Peskov. Vaccinarea stagnează în Rusia, unde puţin peste 31% dintre rezidenţi sunt vaccinaţi cu schemă completă.

„Astăzi, avem mai multe tehnologii de tratament, mai multă monitorizare medicală şi mai multe capacităţi de infrastructură”, a adăugat Peskov.

Ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, consideră că: „Situaţia actuală este cauzată în primul rând de comportamentul populaţiei şi de vaccinarea insuficientă”.

„Sistemul de sănătate este supus unei presiuni serioase. Trebuie să remediem acest lucru prin eforturi comune”, a adăugat ministrul Muraşko.

Potrivit lui Mihail Muraşko, dacă restricţii sanitare dure nu vor fi introduse cu rapiditate, „riscăm o creştere continuă” a infectărilor.

Rusia, ţara cel mai grav afectată de pandemie din Europa, se confruntă cu o accelerare a epidemiei de COVID-19 de câteva săptămâni, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Certificatul verde este obligatoriu în biserică, în Grecia

Certificatul verde este obligatoriu pentru cei doresc să meargă la biserici, în Grecia. Autoritățile de la Atena au introdus nou restricții pentru a preveni...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Tom Ford: „Am râs în hohote urmărind House of Gucci”

Designerul de modă, Tom Ford a vizionat recent noul film al lui Ridley Scott, „House of Gucci”. Acesta a declarat: "Am râs în hohote...
Ultima oră
Pe aceeași temă