-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiRusia pregătește invadarea Ucrainei, susține Kievul - VIDEO

Rusia pregătește invadarea Ucrainei, susține Kievul – VIDEO

Rusia pregătește invadarea Ucrainei până în ianuarie, a declarat directorul Agenției pentru Apărare de la Kiev, citat de publicația Military Times. Oficialul ucrainean a spus că un astfel de atac ar implica atacuri aeriene, de artilerie și cu blindate blindate urmate de lovituri aeriene în est, atac cu amfibii în Odesa și Mariupul și o incursiune scurtă prin Belarus spre Ucraina.

Rusia are peste 92.000 de soldați comasați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac, susține generalul Kyrylo Budanov.

Exercițiul militar la scară largă Zapad 21 din Rusia de la începutul acestui an a dovedit, de exemplu, că pot folosi peste 3.500 de trupe aeropurtate și de operațiuni speciale deodată, a spus el, citat de Hotnews.ro.

Rusia pregătește invadarea Ucrainei printr-un atac devastator

Atacul pe care îl pregătește Rusia, a spus Budanov, ar fi mult mai devastator decât orice s-a văzut până acum în conflictul care a început în 2014, care a dus la moartea a aproximativ 14.000 de ucraineni.


Noul ministru al Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat că nu este clar dacă președintele rus Vladimir Putin a decis încă să atace.

Dar Rusia își construiește capacitatea de a face acest lucru, a declarat Budanov pentru Military Times, crescând nivelul trupelor și tehnologia militară în Crimeea, dispunerea sistemelor de rachete balistice cu rază scurtă Iskandar și altă tehnică în alte locuri în apropierea graniței. Acesta a catalogat drept glumă sugestiile privind condițiile meteorologice brutale din acea perioadă a anului care i-ar descuraja pe ruși să atace.

„Nu este nicio problemă pentru noi și ruși”, a spus Budanov despre lupta pe vremea rece.

Orice astfel de atac, însă, ar urma mai întâi unei serii de operațiuni psihologice aflate în desfășurare, menite să destabilizeze Ucraina și să-i submineze capacitatea de a lupta, a spus Budanov.

„Ei vor să stimuleze tulburările prin proteste care să arate că oamenii sunt împotriva guvernului”, a spus el.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă