15.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăInternaționalRecompensă record: 22.000 de dolari pentru moscoviții care luptă în Ucraina

Recompensă record: 22.000 de dolari pentru moscoviții care luptă în Ucraina

Rusia a pierdut 87% din trupele terestre pe care le avea înainte de a-și lansa invazia în Ucraina  și două treimi din tancurile sale pre-invazie, scrie CNN

Autoritățile din orașul Moscova oferă un bonus record de înscriere noilor recruți care vor lupta în Ucraina

„Îndulcitorul” financiar vine, după ce războiul din Ucraina își urmează cursul spre cel de-al treilea an, scrie CNN.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a introdus bonusul unic la semnare de 1,9 milioane de ruble (aproximativ 22.000 de dolari) pentru locuitorii orașului care se înscriu în armată, potrivit unui comunicat al administrației locale, preluat de CNN. Oricine acceptă oferta ar câștiga până la 5,2 milioane de ruble (59.600 de dolari) în primul an de serviciu, se adaugă în anunț.

Cei dispuși să se alăture luptei din Ucraina pot primi și plăți unice în numerar de aproximativ 5.690-11.390 de dolari pentru răni, „în funcție de gravitate”, iar familia unui soldat ucis în acțiune ar putea fi plătită cu 34.150 de dolari.

În timp ce numărul victimelor din Rusia rămâne învăluit în mister, estimările spun că numărul morților în rândul trupelor este mare. Peste 70.000 de soldați au fost probabil uciși sau răniți doar în mai și iunie, a anunțat Ministerul Apărării din Marea Britanie într-o actualizare din 12 iulie, în timp ce armata rusă se confrunta cu pierderi mari pe un nou front din regiunea Harkov.

Se estimează că Rusia a pierdut 87% din trupele terestre în serviciu activ pe care le avea înainte de a-și lansa invazia în Ucraina  și două treimi din tancurile sale pre-invazie, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu o evaluare desecretizată a serviciilor de informații americane furnizată Congresului, în decembrie anul trecut.

Rețelele de socializare sunt pline de înregistrări video realizate de drone, cu trupe rusești ucise sau mutilate pe viață, în ceea ce soldații numesc în mod sumbru „mașina de tocat carne”.

Pe măsură ce numărul deceselor crește, Kremlinul caută peste tot luptători pe care să îi trimită pe front.

Putin a ordonat armatei țării să mărească numărul de trupe cu 170.000, ceea ce ar duce numărul total al personalului militar rus la peste 2,2 milioane, inclusiv 1,32 milioane de soldați, potrivit unui Decret, publicat de Kremlin în decembrie.

Acest lucru echivalează cu  o creștere a dimensiunii armatei ruse cu 15% și marchează a doua astfel de extindere a armatei, de când Putin și-a lansat invazia.

Campania de recrutare din Rusia, în 2022, a dus la demonstrații acerbe, în special în regiuni cu minorități etnice ale Rusiei , unde s-au concentrat eforturile de mobilizare și a declanșat un exod de bărbați de vârstă militară, care fugeau din țară, ca să nu fie înrolați.

Deși campania de mobilizare a fost suspendată în noiembrie 2022, după ce oficialii au declarat că ținta de a recruta 300.000 de oameni a fost îndeplinită, Rusia a continuat să recruteze luptători dincolo de granițele sale, pentru a lupta în Ucraina.

Rusia a recrutat până la 15.000 de nepalezi, pentru a-și duce războiul în Ucraina, mulți dintre ei rămânând mutilați pe viață, în timp ce un număr necunoscut rămâne dispărut sau posibil morți. Un soldat nepalez care a vorbit cu CNN a spus că recruți afgani, indieni, congolezi și egipteni se numără printre cei antrenați în academiile militare ale Rusiei pentru luptători străini.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Kylian Mbappe a câștigat procesul cu PSG! Ce sumă colosală a primit francezul

Superstarul francez Kylian Mbappe a câștigat recent un proces împotriva fostului său club, Paris Saint-Germain, obținând o sumă de 55 de milioane de euro...

Bugetele locale administrează o treime din finanțele publice. Reorganizarea ar putea reduce cheltuielile administrației

Deși atenția publicului se îndreaptă adesea spre bugetul de stat și bugetele de asigurări, bugetele locale gestionează anual aproape o treime din veniturile bugetului...

BNR lansează o monedă comemorativă din argint dedicată lui Constantin I. Parhon, la 150 de ani de la nașterea acestuia

Banca Națională a României (BNR) va introduce în circuitul numismatic, pe 28 octombrie, o monedă din argint pentru a marca 150 de ani de...
Ultima oră
Pe aceeași temă