27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalRusia dă și ea sancțiuni la zeci de companii din UE, SUA...

Rusia dă și ea sancțiuni la zeci de companii din UE, SUA și Singapore

Rusia a impus miercuri sancțiuni împotriva unui număr de peste 30 de companii din Uniunea Europeană(UE), SUA şi Singapore, ca represalii la sancţiunile care i-au fost aplicate pentru ofensiva sa militară în Ucraina, transmite AFP.

Potrivit decretului guvernamental, lista cuprinde 31 companii, dintre care majoritatea aparţin Gazprom Germania, filiala germană a gigantului rus, pe care statul german a plasat-o sub controlul său din cauza importanţei sale strategice. Gazprom îşi anunţase la începutul lui aprilie ‘retragerea’ din această filială, fără a face alte menţiuni.

Rusia a introdus și ea sancțiuni către mai multe companii vestice pe modelul celor occidentale împotriva celor rusești

Sancţiunile anunţate miercuri vizează şi EuRoPol GAZ S. A., proprietarul părţii poloneze a gazoductului Yamal-Europa, conform agerpres.ro.

Ele includ o interdicţie de tranzacţii şi de intrare în porturile ruseşti a navelor având legături cu companiile vizate.

Sancţiunile occidentale contra Rusiei, unele fără precedent, merg de la îngheţarea rezervelor valutare până la un embargou asupra unor produse strategice şi sancţiuni financiare, aminteşte AFP.

Acum o lună, comisarul Adina Vălean anunța noi sancțiuni pentru Rusia

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, aflat în România, a declarat că 21 de companii aeriene sunt trecute pe lista neagră a siguranței aeriene.

”21 de companii au fost introduse pe lista neagră a siguranței aeriene. Mă refer la companii, nu la destinații”, a precizat Vălean.

Comisarul european a explicat faptul că, odată ce Rusia a fost izolată din punct de vedere al transporturilor, practic, toate companiile aeriene sunt introduse pe această listă.

În plus, aceasta a precizat și că companiile de transport feroviar vor fi vizate de sancțiuni din cauza războiului din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă