21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternațional''Rondul de noapte'' de Rembrandt va fi restaurat

”Rondul de noapte” de Rembrandt va fi restaurat

Celebrul tablou ”Rondul de noapte” de Rembrandt va fi restaurat. A fost scos din ramă, iar procesul va dura mai mulți ani.

Terminată în 1642, pictura, care măsoară 3.8 metri x 4.5 metri şi cântăreşte 337 de kilograme, îl înfăţişează pe căpitanul unei miliţii orăşeneşti din Amsterdam care le ordonă oamenilor săi să acţioneze, potrivit Agerpres.

”Pentru prima dată în aproape 50 de ani, ‘Rondul de noapte’ este cu faţa în jos”, a precizat directorul Rijksmuseum, Taco Dibbits, pentru publicaţia Nederlands Dagblad.

”Este uimitor cât de mare este”, a mai spus el.

Pe o perioadă de trei luni, ”Rondul de noapte” va fi instalat într-o nouă ramă din aluminiu, care va înlătura o parte din deformarea pânzei.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă