0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeFamilieRomânii vor să fie căsătoriți. Rata divorțurilor, printre cele mai mici din...

Românii vor să fie căsătoriți. Rata divorțurilor, printre cele mai mici din lume

Rata divorțurilor în România este printre cele mai mici din lume, ceea ce sugerează că românilor le place să mențină căsătoria pe care și-au oficiat-o.

Un studiu difuzat de site-ul www.confused.com arată că România este pe locul al șaselea în lume, în ceea ce privește numărul redus de divorțuri. Țara cu cea mai redusă rată a divorțurilor este Malta, cu 0,5 divorțuri la mia de locuitori. Pe locurile următoare se plasează, la egalitate, Mexicul și Republica Irlanda (0,7). Pe locurile 4 și 5 sunt plasate Slovenia, apoi Italia. Este de remarcat că aceste prime țări sunt catolice, deci au o tradiție pentru căsătorie.

România este plasată pe locul șase, cu o rată de 1,2 la mie. Imediat după România, la egalitate, cu o rată de 1,3, se află Bulgaria și Croația. La rândul ei, Polonia, o țară recunoscută pentru importanța acordată religiei catolice, este plasată pe locul nouă, cu o rată de divorțuri de 1,4 la mie.

Rata divorțurilor a crescut în perioada maximă a pandemiei

Aceste date luate în calcul provin de la Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD). Potrivit altor surse, în mai multe țări, numărul de divorțuri a crescut în perioada maximă a pandemiei și imediat după aceea (anii 2020 – 2021). De altfel, în perioada izolării la domiciliu a crescut și numărul actelor de violență domestică.

Datele privind numărul redus de divorțuri nu se corelează obligatoriu cu numărul de căsătorii legalizate. De exemplu, din punctul de vedere al numărului de căsătorii, România nu este atât de sus, ci undeva pe la mijlocul clasamentului. Evident, numărul de căsătorii oficiate este legat de nivelul de trai din țara respectivă. Un nivel de trai ridicat oferă mai multă încredere unui cuplu.

În România, în anul 2022, nunta cea mai mediatizată a fost cea a deputatului George Simion, liderul AUR.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:16

Italia va părăsi Inițiativa Belt and Road a Chinei

Italia a informat oficial China că părăsește Inițiativa Centura și Drumul (BRI-Belt and Road), respingând temerile că decizia ar putea deteriora relațiile și ar...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Banii la cercetare, așteptați din mediul privat. Un nou cod fiscal din ianuarie

Cheltuielile bugetare în 2024 vor fi cu 48 de miliarde de lei mai mari decât cele din 2023, estimează ministrul Finanțelor. În cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă