10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Românii sunt mai bine apărați cu rachete americane, susține premierul Orban

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care-l consider istoric, momentul în care pe teritoriul României soseşte primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care, vă spun sincer, îl aşteptam de mult şi este bine că s-a petrecut şi sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier”, a declarat premierul Ludovic Orban, joi, în poligonul de la Capu Midia (județul Constanța).

„România a decis şi îşi respectă angajamentul de a aloca doi la sută din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile de apărare, pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate şi un grad de tehnologie fără precedent şi cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi”, a susținut premierul Ludovic Orban.

Guvernul României a cumpărat în total șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, dintre care primul a fost recepționat, joi, în poligonul de la Capu Midia. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă