40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSocialMeteoRomânia, sub cod galben și cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și...

România, sub cod galben și cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis, duminică, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, valabile în 36 de judeţe, până luni dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10, se înregistrează Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a ţării.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

Judeţele afectate sunt: Bacău, Vaslui, Cluj, Caraş-Severin, Giurgiu, Târgovişte, Olt, Bucureşti şi parţial Argeş, Bihor, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Arad, Timiş, Maramureş, Suceava şi Neamţ.

Totodată, în intervalul 25 iunie, ora 11 – 26 iunie, ora 4, se înregistrează Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale.

Pe parcursul zilei la munte, în centrul şi sud-estul ţării, iar seara şi noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50…60 l/mp.

Judeţele afectate sunt: Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Prahova, Buzău, Galaţi, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi şi parţial Maramureş, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Constanţa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă