19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateRomânia aduce joi peste 300000 de doze de vaccin Pfizer

România aduce joi peste 300000 de doze de vaccin Pfizer

303.030 doze de la compania Pfizer BioNTech, constând într-o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, vor ajunge în ţară. Livrarea vaccinurlor se va face pe cale aeriană şi vor sosi joi pe Aeroportul din Otopeni.

Firma producătoare va asigura și transportul către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt aduse în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

În acest fel procesul de vaccinare va continua atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti: 186.030 doze şi Centrul Regional de Depozitare Braşov: 117.000 doze.

Țara noastră a recepţionat până în prezent 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dozele recepţionate de România în tranşa curentă se vor utiliza în centrele de vaccinare, alături de cele din tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă