12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateRomânia aduce joi peste 300000 de doze de vaccin Pfizer

România aduce joi peste 300000 de doze de vaccin Pfizer

303.030 doze de la compania Pfizer BioNTech, constând într-o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, vor ajunge în ţară. Livrarea vaccinurlor se va face pe cale aeriană şi vor sosi joi pe Aeroportul din Otopeni.

Firma producătoare va asigura și transportul către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt aduse în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

În acest fel procesul de vaccinare va continua atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti: 186.030 doze şi Centrul Regional de Depozitare Braşov: 117.000 doze.

Țara noastră a recepţionat până în prezent 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dozele recepţionate de România în tranşa curentă se vor utiliza în centrele de vaccinare, alături de cele din tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cele mai citite

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...
Ultima oră
Pe aceeași temă