23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRishi Sunak ar da și avioane militare de vânătoare Ucrainei

Rishi Sunak ar da și avioane militare de vânătoare Ucrainei

Rishi Sunak a afirmat recent că nu exclude posibilitatea oferirii de avioane militare Ucrainei, în timpul vizitei lui Volodimir Zelenski la baza aeriană britanică Dorset.

Întrebat dacă Marea Britanie va furniza Ucrainei avioane de vânătoare, Sunak a declarat: “Noi am fost foarte clari de la început în privința furnizării de asistență militară Ucrainei și nimic nu este exclus. În privința avioanelor de vânătoare, sigur că fac obiectul discuțiilor, de aceea am anunțat astăzi că vom antrena piloți ai Forțelor Aeriene ucrainene pe platforme la standarde NATO”, potrivit orange.ro.

Rishi Sunak ar oferi avioane militare Ucrainei, semnând și o declarație de unitate cu Zelenski în acest sens

Rishi Sunak a făcut aceste declarații cu ocazia vizitei efectuate împreună cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Baza aeriană britanică Dorset, unde sunt instruiți militari ucraineni.

Cei doi lideri au semnat o declarație de unitate, potrivit BBC News.

Guvernul britanic nu a luat încă nicio decizie privind posibilitatea furnizării de avioane militare Ucrainei.

Polonia va trimite avioane F-16 Ucrainei dacă acest lucru se va decide în cadrul NATO

Polonia ar fi dispusă să trimită avioane de vânătoare F-16 Ucrainei în cazul unui consens în cadrul NATO, a afirmat miercuri premierul polonez, Mateusz Morawiecki, citat de AFP.

„Dacă ar exista o decizie a tuturor statelor membre ale NATO, aş fi favorabil trimiterii acestor avioane de vânătoare”, a declarat Morawiecki într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

„Evaluarea mea depinde de ceea ce decid împreună ţările membre ale NATO”, a adăugat el, subliniind necesitatea unei „reflecţii strategice a tuturor membrilor NATO” pentru o astfel de decizie, potrivit agerpres.ro.

Săptămâna trecută, Occidentul a depăşit un prag în ceea ce priveşte ajutorul militar pentru Ucraina, când Germania şi Statele Unite au anunţat în cele din urmă trimiterea de tancuri grele.

Polonia ar trimite avioane F-16 Ucrainei, dar președintele Zelenski și-ar dori un ajutor mult mai consistent cu rachete cu rază lungă

Dar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, reclamă un ajutor mai consistent, inclusiv prin livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane de vânătoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...

Metoda prin care Italia încearcă să acopere datoria externă uriașă

 Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro,...

Apple recunoaște că telefoanele iPhone 15 au probleme și se încălzesc prea tare

După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies