29.2 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeEconomieRețeaua Binance, acuzată de înșelăciune

Rețeaua Binance, acuzată de înșelăciune

Cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, și directorul său general, Changpeng Zhao, au operat o “rețea de înșelăciune” care a inclus umflarea artificială a volumelor de tranzacționare și deturnarea activelor clienților, a susținut luni Comisia americană pentru valori mobiliare și bursiere, notează Reuters.

Luni, agenția i-a dat în judecată pe Binance și pe Zhao pentru că nu au restricționat accesul clienților americani pe platformă și pentru că au indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței, precum și pentru că au operat o bursă de valori mobiliare neînregistrată.

Plângerea SEC, depusă la tribunalul federal din Washington, D.C., susține, de asemenea, că Binance și Zhao controlează în secret activele clienților, permițându-le să amestece și să deturneze fondurile clienților, și că Binance a creat entități separate în SUA “ca parte a unui plan elaborat pentru a se sustrage legilor federale americane privind valorile mobiliare”.

De asemenea, SEC a susținut că, cel puțin din septembrie 2019 până în iunie 2022, Sigma Chain, o firmă de tranzacționare deținută și controlată de Zhao, s-a angajat în tranzacții de tip “wash trading” care au umflat în mod artificial volumul de tranzacționare a titlurilor criptoactive pe platforma Binance.US.

“Susținem că Zhao și entitățile Binance s-au angajat într-o rețea extinsă de înșelăciune, conflicte de interese, lipsă de divulgare și evaziune”, a declarat președintele SEC, Gary Gensler, într-un comunicat.

Binance nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la acuzații. Într-un tweet, Zhao a declarat că Binance va emite un răspuns după ce va analiza plângerea SEC și a precizat că echipa bursei “este în așteptare, asigurându-se că sistemele sunt stabile, inclusiv retragerile, și depozitele”.

Criptomoneda BNB de la Binance, a patra cea mai mare din lume după mărimea pieței, a scăzut cu peste 5% la aflarea veștii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 680: Noi atacuri în apropierea României; rușii au blocat un atac asupra peninsulei Crimeea

Un atac cu rachete a vizat Crimeea şi apărarea aeriană a Rusiei a doborât o rachetă, au indicat autorităţile instalate de Moscova la conducerea...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj păstorită de SRI denunțată la …SRI

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să...

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui

"În această după amiaza, Instituția Prefectului Vaslui a emis Ordinul privind constatarea suspendarii de drept a lui Buzatu Dumitru din functia de președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies