3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomieAutoRenault închide acordurile de achiziții cu partenerii săi Nissan și Mitsubishi

Renault închide acordurile de achiziții cu partenerii săi Nissan și Mitsubishi

Renault își va încheia acordurile comune de achiziții cu partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi, în scopul creeării a unei structuri mai agile, care să poată lua decizii mai rapid.

Mișcarea vizează o mai bună adaptare la piețele auto care devin din ce în ce mai regionale din cauza diferențelor de reglementări, cum ar fi electrificarea și conectivitatea, au declarat marți oficialii Renault.

Organizația de achiziții a alianței va evolua în entități distincte axate pe o abordare proiect cu proiect, a spus Renault.

Renault și Nissan au finalizat la sfârșitul lunii iulie termenii unei alianțe restructurate după luni de negocieri.

Discuțiile au durat mai mult decât se aștepta, în parte din cauza Nissan, care era preocupată de protejarea proprietății sale intelectuale în viitoarele colaborări.

Acordul din iulie a eliberat ambele companii să se concentreze pe problema mai presantă a navigării în peisajul industriei în schimbare rapidă.

Pentru Nissan, asta înseamnă să se confrunte cu o perspectivă din ce în ce mai sumbră pentru producătorii auto străini din China, cea mai mare piață auto din lume, în timp ce Renault se concentrează pe crearea unei afaceri separate de vehicule electrice numită Ampere.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...

Frigul lasă urme vizibile asupra părului, pielii și chiar a… dinților

În perioadele de trecere de la toamnă la iarnă, cu scăderea bruscă a temperaturii, părul, pielea, dar și dinții au de suferit. Părul Frigul...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă