16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăReducerea cheltuielilor nu va afecta domeniile Sănătății și Educației și nici salariile,...

Reducerea cheltuielilor nu va afecta domeniile Sănătății și Educației și nici salariile, promite premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că Executivul pregătește măsuri de austeritate dar a promis că reducerea cheltuielilor nu va afecta domeniile Sănătății și Educației și nici salariile.

Premierul a făcut această declarație la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 26 aprilie 2023.

“Consider că este absolut necesar şi responsabil să comunicăm tuturor cetăţenilor că prin aceste măsuri nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare. Am făcut specificaţiile necesare legate de domeniu şi anume: bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier şi alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate, fără a ne atinge de serviciile medicale, de educaţie, fără a ne atinge de reducerea veniturilor salariaţilor şi asta doresc să fie cât se poate de clar înţeles de către toată lumea”, a precizat premierul Ciucă.

“Au fost adresate o serie de întrebări în vederea clarificării aspectelor fireşti şi chiar le consider foarte fireşti legate de acele discuţii privind cheltuielile publice. Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta nu facem altceva decât să luăm acele măsuri prin care să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a explicat șeful Executivului.

Reducerea cheltuielilor ar putea include o supraimpozitare

Măsurile de austeritate ar urma să fie reglementate printr-o Ordonanță de Urgență. Totuși, pe agenda ședinței de Guvern din 26 aprilie nu figura proiectul unei asemenea Ordonanțe. Decizia ar putea fi oficializată în cel mult o săptămână, deci într-o altă ședință de Guvern.

Veniturile care ar fi supraimpozitate sunt cele de peste 25.000 de lei brut pe lună. Plafonul de 25.000 de lei brut pe lună este salariul președintelui României. Chiar președintele Iohannis a confirmat, recent, că sunt multe persoane cu salarii mai mari ca al lui.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

Nicu Ștefănuță solicită primarilor din UAT-urile din România să respecte legislația electorală

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (the Greens/EFA), candidat independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a trimis o solicitare către cele 3186 de primari din UAT-urile...
Ultima oră
Pe aceeași temă