1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeEconomieEconomie internăRectificarea bugetară s-ar putea face la final de noiembrie sau început de...

Rectificarea bugetară s-ar putea face la final de noiembrie sau început de decembrie

Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară la finalul anului, care, potrivit unor surse politice, ar urma să fie probabil negativă.

“În principiu ar trebui să se facă o rectificare bugetară şi este foarte posibil să avem o rectificare la final de noiembrie, început de decembrie”, au precizat surse politice.

Conform acestora, probabil va fi o rectificare negativă.

“Având în vedere că bugetul a fost construit pe 4,4% din PIB deficit şi noi având un deficit negociat de 5,5% probabil că va fi o rectificare negativă. La rectificare se iau resurse dintr-un loc şi se redistribuie”, au explicat sursele politice.

Pe 24 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Craiova, că rectificarea bugetară va fi făcută atunci când “va fi nevoie”, precizând că acest lucru se va discuta după ce va fi promulgată legea privind măsurile fiscal-bugetare asumată de Guvern în Parlament. Legea a fost promulgată pe 26 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă