33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiRaluca Turcan: Plătim 485 milioane euro pentru echipamente, medicamente și suport logistic

Raluca Turcan: Plătim 485 milioane euro pentru echipamente, medicamente și suport logistic

Așteptate cu sufletul la gură mai ales de Spitalele din România împovărate de cheltuielile suplimentare generate de achizițiile urgente obligatorii în lupta cu pandemia de coronavirus, decontările încep să se facă, a anunțat Raluca Turcan.

„Echipamente, medicamente şi suport logistic pentru 121 de instituţii spitaliceşti din toată ţara decontate de către Ministerul Fondurilor Europene. Peste 485 de milioane de euro vor fi plătiţi către spitalele şi direcţiile de sănătate publică, autorităţile locale şi centrale care au de făcut cheltuieli legate de gestionarea crizei sanitare.”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Inițial erau prevăzute plăți în valoare totală de 350 milioane euro, valoare ce se vrea a fi dublată printr-o supra-contractare din fonduri europene.

„Am început să luptăm cu această pandemie în condiţiile în care România avea ZERO stocuri de medicamente şi echipamente de protecţie, o reţea de laboratoare aproape inexistentă. Putem reface stocurile, putem preveni şi achita achiziţiile de laboratoare mobile sau chiar a spitalelor modulare folosite de Ministerul Apărării în perioada stării de urgenţă sau alertă. Sunt proiecte care ajung şi la 10 milioane de euro fiecare, sau cele depuse de IGSU pot ajunge chiar la valoarea de 49 de milioane de euro”, a completat Raluca Turcan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă