9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalRaidul cu dronă de la Kabul este asumat de Pentagon

Raidul cu dronă de la Kabul este asumat de Pentagon

Raidul american cu dronă de la Kabul a fost explicat de Pentagon.

Operațiunea militară soldată cu moartea a zece civili afgani, între care şapte copii, la 29 august la Kabul a fost o eroare tragică, dar nu a încălcat legile războiului, a afirmat miercuri Pentagonul, după o anchetă internă, transmite AFP, coform agerpres.ro.

“Ancheta nu a identificat nicio violare a legii, inclusiv dreptul războiului”, a precizat într-un raport general locotenent Sami Said, responsabil în ministerul american al apărării.

“Erori de execuţie combinate cu un ‘ bias de confirmare ‘ şi perturbări ale comunicaţiilor au antrenat pierderi civile regretabile”, a adăugat acesta.

Raidul de la Kabul din 29 august a forțat pe oficialii din Pentagon să caute o explicație

El a insistat în faţa presei la Pentagon că a fost vorba de o “eroare” şi nu de un comportament “criminal, aleatoriu sau de neglijenţă”.

Persoanele implicate “au crezut atunci că vizează o ameninţare iminentă”, se subliniază în raport.

Familia şoferului vehiculului ţintit şi distrus la 29 august de armata americană – în plină retragere haotică din Afganistan – a relatat că acesta era angajat al unui ONG şi că în atac au murit zece oameni, între care şapte copii.

Armata americană anunţase că vehiculul distrus era încărcat cu explozibili şi că a fost dejucată o tentativă de atentat a aripii locale a grupării Stat Islamic.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă