24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zilei„Rabla” social-democrată: mai mulți bani pentru automobile produse în România

„Rabla” social-democrată: mai mulți bani pentru automobile produse în România

Deputații Lia Olguța Vasilescu și Simona Bucura, împreună cu parlamentarii PSD din Argeș, Dâmbovița, Dolj și Satu Mare pregătesc o alocație suplimentară românilor care aleg să cumpere prin programul „Rabla” mașini produse în România. Beneficiarii programului ar urma să primească o bonificaţie suplimentară de 1.000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producţie internă.

Parlamentarii PSD doresc majorarea până la 310 milioane lei a bugetului Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco, menţinerea primelor de casare şi a eco-tichetului la nivelul actual și menţinerea voucherului valoric diferenţiat pe tipuri de echipamente de uz casnic la nivelul actual.

„Toţi banii vor fi asiguraţi din Fondul Naţional de Mediu, care va avea o valoare suplimentară de până la 780 de milioane de lei. Ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL să nu sprijine şi să nu aplice de urgenţă acest proiect de lege. Nimic nu poate fi mai important decât salvarea industriei ţării şi asigurarea locurilor de muncă.”, a precizat Radu Oprea, senator PSD, citat de Agerpres.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă