0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiPutin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina, în cadrul unei conferințe în format video. Potrivit presei internaționale, cei doi președinți au reluat dialogul pe fondul tensiunilor legate de o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele rusești.

Analiștii politici nu se așteaptă la un rezultat clar în urma discuțiilor prin intermediul legăturii video între Vladimir Putin și Joe Biden, însă oficialii de la Moscova spun că aceste convorbiri sunt necesare pentru că tensiunile sunt peste măsură.

BBC subliniază că Rusia a desfășurat zeci de mii de soldați la frontierele sale cu Ucraina însă Kremlinul susține că nu intenționează să invadeze Ucraina.

Totuși, Moscova dorește garanții din partea Occidentului, potrivit cărora Ucraina nu va adera la NATO, însă oficialii occidentali susțin că trebuie respectată suveranitatea Kievului.

Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit, în Elveția, în iunie anul trecut, însă discuțiile de atunci nu s-au soldat cu progrese vizibile. Singurul progres a fost revenirea ambasadorilor celor două țări la post și reluarea discuțiilor despre controlul armelor nucleare.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...
Ultima oră
Pe aceeași temă