-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPutin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina, în cadrul unei conferințe în format video. Potrivit presei internaționale, cei doi președinți au reluat dialogul pe fondul tensiunilor legate de o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele rusești.

Analiștii politici nu se așteaptă la un rezultat clar în urma discuțiilor prin intermediul legăturii video între Vladimir Putin și Joe Biden, însă oficialii de la Moscova spun că aceste convorbiri sunt necesare pentru că tensiunile sunt peste măsură.

BBC subliniază că Rusia a desfășurat zeci de mii de soldați la frontierele sale cu Ucraina însă Kremlinul susține că nu intenționează să invadeze Ucraina.

Totuși, Moscova dorește garanții din partea Occidentului, potrivit cărora Ucraina nu va adera la NATO, însă oficialii occidentali susțin că trebuie respectată suveranitatea Kievului.

Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit, în Elveția, în iunie anul trecut, însă discuțiile de atunci nu s-au soldat cu progrese vizibile. Singurul progres a fost revenirea ambasadorilor celor două țări la post și reluarea discuțiilor despre controlul armelor nucleare.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Criza din Ucraina bagă România în ședință de urgență! Klaus Iohannis convoacă CSAT

Criza din Ucraina. Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Întâlnirea va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022,...

Cântărețul american Meat Loaf a murit la vârsta de 74 de ani

Meat Loaf, cântărețul al cărui album Bat Out Of Hell este unul dintre cele mai bine vândute din toate timpurile, a murit la vârsta...

Polițistul care a ucis-o pe Raisa, scrisoare către părinții îndoliați. Ce le-a spus în câteva rânduri

Polițistul care a lovit-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și i-a lăsat părinții îndoliați, a trimis acestora o scrisoare în care își cere...
Ultima oră
Pe aceeași temă