31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiPutin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina

Putin și Biden au discutat despre Ucraina, în cadrul unei conferințe în format video. Potrivit presei internaționale, cei doi președinți au reluat dialogul pe fondul tensiunilor legate de o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele rusești.

Analiștii politici nu se așteaptă la un rezultat clar în urma discuțiilor prin intermediul legăturii video între Vladimir Putin și Joe Biden, însă oficialii de la Moscova spun că aceste convorbiri sunt necesare pentru că tensiunile sunt peste măsură.

BBC subliniază că Rusia a desfășurat zeci de mii de soldați la frontierele sale cu Ucraina însă Kremlinul susține că nu intenționează să invadeze Ucraina.

Totuși, Moscova dorește garanții din partea Occidentului, potrivit cărora Ucraina nu va adera la NATO, însă oficialii occidentali susțin că trebuie respectată suveranitatea Kievului.

Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit, în Elveția, în iunie anul trecut, însă discuțiile de atunci nu s-au soldat cu progrese vizibile. Singurul progres a fost revenirea ambasadorilor celor două țări la post și reluarea discuțiilor despre controlul armelor nucleare.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...

Cupa Mondială din Qatar va începe mai devreme decât s-a anunțat inițial

Cupa Mondială din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât fusese programată inițial. Astfel, gazdele vor disputa meciul de deschidere, în compania...

Andronescu: Evaluarea Națională, mai bună decât admiterea. Opinia fostului ministru despre noile legi ale Educației

Reintroducerea admiterii la colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, ar înlocui o repartizare corectă a elevilor în licee, cum se realizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă