23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaPutin se vede cu președintele Xi pentru a discuta „cele mai fierbinți...

Putin se vede cu președintele Xi pentru a discuta „cele mai fierbinți probleme regionale”

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping vor purta mâine discuții pe “cele mai fierbinți probleme regionale”, a informat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Pregătim o comunicare între președintele Puțin și președintele Xi, care va avea loc mâine dimineață, ora Moscovei. Va fi prin videoconferință, există o legătură închisă între cei doi șefi de stat”, a explicat el, potrivit orange.ro.

Potrivit lui Peskov, prima parte a conversației va fi publică, apoi conversația va continuă cu ușile închise. Șefii de stat vor discuta despre relațiile bilaterale ruso-chineze.

Vladimir Putin se vede cu Xi Jinping pentru a discuta cele mai importante „ probleme regionale”, Rusia fiind în pragul unei înfrângeri militare

Vicecancelarul Habeck: Invazia rusă se va încheia cu o înfrângere militară

Invazia rusă a Ucrainei se va încheia cu înfrângere militară. “Președintele rus Vladimir Puțin pierde acest război pe câmpul de lupta”, pentru că armata ucraineană primește arme din Europa, NATO și Statele Unite și le folosește cu pricepere și strategic, cu inteligență și eroism”, a declarat ministrul german al Economiei și vicecancelar, Robert Habeck.

“Nimeni nu și-ar fi putut imagina că 2022 se va încheia așa”, a spus el într-un interviu acordat agenției DPA. “Susțin faptul că Germania, împreună cu aliații, sprijină Ucraina pentru că această să poată câștigă războiul”, a adăugat el.

Vladimir Putin se întâlnește la Teheran cu președintele iranian Raisi pentru discuții

Vladimir Putin se întâlnește la Teheran cu președintele iranian Raisi pentru discuții în încercarea de a contrabalansa influența Occidentului și a SUA în regiune.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți (19 iulie) la Teheran pentru discuții cu omologii săi turci și iranieni, prima călătorie a liderului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice de când Moscova a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Putin a avut mai întâi discuții cu președintele iranian Ebrahim Raisi, dar va ține și discuții bilaterale cu Recep Tayyip Erdogan din Turcia, precum și cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit Reuters.

Putin se vede la Teheran cu președintele Raisi, dar și cu Erdogan, primul lider al NATO pe care-l întâlnește de la invazia Ucrainei

Călătoria marchează prima întâlnire față în față a lui Putin cu un lider NATO de la începutul conflictului Rusia-Ucraina, Erdogan fiind parte a discuțiilor trilaterale pentru stabilirea unui acord menit să permită reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei la Marea Neagră, precum și pacea în Siria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 – 0

Scoția, una dintre cele mai bune echipe de rugby din lume, a învins România cu 84 - 0. Meciul s-a jucat în Grupa B a...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies