38.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalPutin s-a plâns și lui Macron de provocările NATO din Marea Neagră

Putin s-a plâns și lui Macron de provocările NATO din Marea Neagră

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron, drept o ”provocare” exerciţiile militare efectuate de SUA şi NATO în Marea Neagră, potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin, relatează AFP.

În convorbirea cu preşedintele Macron, Putin ”a atras atenţia asupra caracterului provocator al exerciţiilor de mare amploare desfăşurate de Statele Unite şi de unii dintre aliaţii lor în Marea Neagră şi care sporesc tensiunile dintre Rusia şi NATO”, a indicat Kremlinul, conform agerpres.ro.

Putin i s-a plâns lui Macron că NATO a desfășurat în Marea Neagră mai multe nave militare americane


Preşedintele rus pare să se refere la participarea mai multor nave militare americane la exerciţii în Marea Neagră, despre care Moscova a afirmat săptămâna trecută că le ”monitorizează” şi pe care Putin le-a calificat drept o ”provocare serioasă”.

Cea mai recentă acuzaţie a preşedintelui Putin survine pe fondul unor tensiuni crescânde în jurul conflictului din Ucraina, o ţară riverană Mării Negre.

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea, în 2014, de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă