10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin aruncă săgeți spre Vest: „De ce ei (NATO) nu înțeleg că...

Putin aruncă săgeți spre Vest: „De ce ei (NATO) nu înțeleg că există pericolul unui conflict nuclear?”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri în timpul discursului său adresat națiunii că avertismentele statelor occidentale potrivit cărora Rusia s-ar pregăti să atace Europa sunt „prostii”, relatează TASS, conform hotnews.ro.

„Occidentul a provocat un conflict în Ucraina, Orientul Mijlociu și alte regiuni ale lumii și continuă să mintă. Acum, fără nicio jenă, ei spun că Rusia ar intenționa să atace Europa. Noi înțelegem că vorbesc prostii”, a declarat el în timpul amplului discurs care a fost difuzat în direct de cinematografele din 20 de orașe rusești.

El a acuzat de asemenea țările occidentale că ele cred că „reprezintă supremația în lume” și că „rusofobia orbește oamenii și îi lipsește de facultățile lor raționale”.

Vorbind despre comentariile făcute de președintele francez Emmanuel Macron la începutul săptămâniii privind posibilitatea trimiterii unor trupe occidentale în Ucraina, Putin a avertizat că „consecințele pentru intruși vor fi și mai tragice, avem arme ce sunt capabile să lovească ținte pe teritoriul lor”.

„De ce ei (NATO) nu înțeleg că există pericolul unui conflict nuclear?”, a întrebat el retoric, adăugând că „acțiunile SUA efectiv au distrus securitatea europeană”.

„Fără Rusia nu poate există o pace durabilă în lume”, a insistat el la un moment dat.

Comentariile sale privind un posibil atac rusesc asupra Europei vin în contextul în care numeroși oficiali de rang înalt din țările membre ale NATO au avertizat în ultimul timp tot mai vocal cu privire la acest pericol.

VIDEO: Putin spune că aproape tot potențialul NATO a fost folosit împotriva Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a promis miercuri (21 decembrie) că Rusia își va îndeplini toate obiectivele campaniei sale militare din Ucraina, în timp ce i-a numit “eroi” pe soldații ruși și pe șefii apărării, într-un discurs rostit la Moscova.

Vorbind la o reuniune de sfârșit de an a șefilor apărării de top din Rusia, Putin a declarat că alianța militară NATO își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei.

“Este bine cunoscut faptul că astăzi sunt folosite potențialul și capacitățile militare ale aproape tuturor țărilor majore din NATO. Cu toate acestea, soldații, sergenții și ofițerii noștri luptă pentru Rusia cu curaj”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă