-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomePoliticăPSD și-ar dori ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinția României

PSD și-ar dori ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinția României

Social-democrații(PSD) vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinția României în 2024, spune Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost premier al României, potrivit jurnalul.ro.

Acesta a spus că în mod normal, în PSD, președintele candidează la Președinție.

Tudose a fost întrebat, miercuri seara, la Antena 3 CNN, dacă în 2024 e posibil un tandem PNL – PSD cu Nicolae Ciucă la președinție și Marcel Ciolacu încă 4 ani prim-ministru.

„Teoretic este posibil orice. Practic, eu cred că este timpul să avem un președinte social-democrat”, a răspuns europarlamentarul PSD.

În continuare, Mihai Tudose a fost întrebat dacă acel președinte social-democrat ar putea fi Marcel Ciolacu, dacă PSD vrea ca Ciolacu să candideze la funcția de președinte al României.

„Astăzi, în seara aceasta vorbind, oamenii din partid (spun – n.r.): președintele candidează la președinție”, a spus fostul premier Tudose.

Marcel Ciolacu nu a anunțat o posibilă candidatură la președinția României. Colegul său de coaliție, liberalul Nicolae Ciucă a spus că va candida pentru funcția supremă în stat.

Marcel Ciolacu, despre posibila sa candidatură la prezidențiale: „Nu face parte din priorităţile mele”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a luat în calcul până acum o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor, afirmând că provocările pe care le are în calitate de premier îi sunt suficiente.

„Nu face parte din priorităţile mele şi nu o spun cu nicio falsitate. (…) Eu nu am luat în calcul acest lucru până acum, indiferent cât de mult se discută pe acest subiect.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă