Serghei Narîșkin este un politician rus, fost președinte al camerei inferioare a Dumei de Stat, fost șef al administrației de la Kremlin. A condus aparatul guvernamental, divizia de investiții a Prombudbank din Sankt Petersburg; a prezidat consiliul de administrație al OAO Sovcomflot și al postului de televiziune controlat de stat „Channel One” (Pervy Kanal). În septembrie 2016, a fost numit în funcția de șef al Serviciului rus de informații externe, notează Robert Lansing Institute.
Sistemul politic din Rusia a determinat setul minim de caracteristici personale care au garantat promovarea lui Narîșkin prin diferite grade. El poate fi considerat ca o persoană care se supune cuiva mai influent; personalitatea sa s-a format sub influența circumstanțelor politice care l-au transformat în marioneta politică a lui Putin.
Faptul că a condus biroul atât de mult timp dovedește loialitatea sa față de regim. El înțelege că sistemul lui Putin apreciază mai degrabă loialitatea față de președinte decât competența și abilitățile profesionale înalte. El a demonstrat această loialitate în timpul unei reuniuni a Consiliului Național de Securitate al Federației Ruse cu trei zile înainte de invazia Ucrainei. Din punct de vedere intelectual, Narîșkin este suficient de dezvoltat pentru a putea face estimări. În schimb, având un instinct de autoconservare, el nu a vorbit public împotriva războiului.
Deoarece mandatul său în diferite funcții a coincis cu prăbușirea Uniunii Sovietice, el a împărtășit activitățile obscure ale lui Putin și s-a transformat într-o persoană care rescrie istoria prin crearea unei mașini de propagandă eficiente pentru a conduce națiunea. În opinia noastră, Narîșkin este provocatorul și „cel care rescrie istoria” lui Putin.
În ceea ce privește Serviciul de Informații Externe al Rusiei, acesta este un instrument de acoperire a rescrierii și denaturării istoriei, pentru a căuta oportunități relevante în străinătate, având în vedere absența unei baze istorice serioase și raționale. Cea mai importantă misiune a lui Narîșkin este de a alimenta războiul prin dezinformare atât în interiorul țării, cât și în exterior, prin desfășurarea de campanii de influență.
Principalele caracteristici psihologice ale lui Naryshkin sunt: intenția, inițiativa, perseverența și adaptabilitatea. El are temperamentul unei persoane Sanguine: destul de activ, reținut în acțiuni și expresii deschise; optimist, vesel, încrezător în abilitățile sale, decisiv.
Serghei Narîșkin are calități de afacerist care îi permit să se descurce în diferite situații. Este întotdeauna corect, calm și plin de tact, preferă să rămână în umbră. Cu toate acestea, principala sa aspirație este de a depăși realizările sale anterioare.
Naryshkin este o persoană foarte motivată. În cazul desfășurării unor activități riscante în timpul îndeplinirii îndatoririlor sale, este destul de bun în a prevedea toate consecințele posibile pentru el și familia sa.
El este caracterizat ca o persoană cu abilități de autocontrol de nivel înalt. El nu își arată adevăratele manifestări emoționale. Fiind în mod natural democratic, a învățat să fie un lider autoritar, tăcut, dar ambițios. Are ambiții prezidențiale, având în vedere că a fost crescut în clanul boierilor (clan nobiliar) de către mama lui Petru cel Mare (Natalya Naryshkina). În acest context, el poate juca un joc politic propriu, dar prudent.
În calitate de manager, este comunicativ, capabil să obțină noi contacte și să stabilească relațiile necesare. Cu toate acestea, este suspicios și precaut; întotdeauna verifică fiabilitatea unei persoane înainte de a se deschide sau de a trece la nivelul următor de relații.
Este foarte rezistent și muncitor. Poate lucra în mod tensionat pentru o perioadă lungă de timp sub presiune nervoasă și mentală. După o astfel de activitate intensă și consumatoare de resurse, el caută confortul, liniștea și izolarea publică.
Soția sa îi influențează semnificativ comportamentul.
Are o stimă de sine ridicată și se apreciază prea mult pe sine și abilitățile sale profesionale. Este caracterizat de mândrie, respect de sine și importanță de sine. Cu toate acestea, el este înclinat spre informații sonore care corespund convingerilor președintelui.
Astfel, este foarte probabil ca Narîșkin să fi falsificat rapoartele de informații adresate lui Putin pentru a confirma ideile președintelui și pentru a deschide calea spre președinție. Mai mult, există o mare probabilitate ca el să disprețuiască conducerea rusă, deoarece consideră că, spre deosebire de clanul său nobiliar (care datează din timpul regenței țarului rus), acești oameni sunt niște outsideri care au ajuns la putere în timpul căderii Uniunii Sovietice, iar acum încearcă să revendice mantia lui Petru 1, dar cu un curs politic extern cu totul opus.
El caută să se exprime, să se autorealizeze și să își recunoască individualitatea. În același timp, el face ceea ce trebuie să facă. În spatele unui astfel de model de comportament se poate ascunde dorința sa de a se proteja de problemele de viață cauzate de o eventuală diferență de opinie cu Putin.
Înțelege perfect cum se poate sfârși cariera sa de succes și viața în general. Frica este un motiv universal pentru a-i convinge pe ceilalți oameni. În cazul lui Narîșkin, înseamnă că presiunea psihologică și intimidarea sunt singurele două modalități de a-i schimba opinia. Deoarece caracteristicile psihologice ale foștilor ofițeri KGB sunt în general identice, discreditarea activității sale ca șef al Serviciului de Informații Externe al Rusiei, șantajul legat de familie și faptul că rudele sale apropiate trăiesc în străinătate vor fi cele mai eficiente metode de influențare a lui Naryshkin.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!