37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăCoronavirusProducătorii de vaccinuri se întrec pentru doza booster împotriva Omicron

Producătorii de vaccinuri se întrec pentru doza booster împotriva Omicron

Producătorii de vaccinuri se întrec pentru a crea doza booster împotriva Omicron în 100 de zile. Directorul Moderna a vorbit despre „lista de mutații pe care nu am vrut niciodată să le vedem”.

Producătorii de vaccinuri vor să lanseze doza booster împotriva Omicron în 100 de zile

Pfizer plănuiește să producă milioane de doze dintr-un nou vaccin care seamănă din ce în ce mai mult cu următoarea fază a luptei cu Covid-19. Cercetările au început în ziua în care OMS a anunțat noua tulpină Omicron. Acum, obiectivul companiei este de a produce o doză booster în mai puțin de 100 de zile.

Nu se știe exact cât este de gravă noua mutație, însă specialiștii trag un semnal de alarmă. Consilierul medical de top de la Casa Albă, Anthony Fauci, a spus că rapoartele privind severitatea au fost până acum „încurajatoare”. Potrivit ultimelor date publicare, tulpina sud-africană poate ocoli vaccinurile existente.

Din cele 43 de infecții cu omicron din SUA analizate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, patru cincimi au fost la persoane complet vaccinate. Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie se așteaptă ca Omicron să depășească Delta ca tulpină dominantă.

Modificările în aspectul său fac mai greu pentru anticorpi să găsească și să distrugă varianta. Acest lucru i-a determinat pe Pfizer, partenerul său BioNTech SE și rivalul lor mesager ARN, Moderna Inc., să înceapă eforturi pentru a-l viza direct.

Datele timpurii de laborator sugerează că trei doze de vaccinuri mARN existente protejează împotriva Omicron. Ceea ce este mai puțin clar este cât durează această protecție, deoarece s-a văzut că anticorpii Covid scad în timp. Pfizer speră să aibă primele date de eficacitate până la finalul anului.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă