1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialJustițieProcurorul Horodniceanu, vicepreședinte CSM, fost șef DIICOT, ar fi încercat să intimideze...

Procurorul Horodniceanu, vicepreședinte CSM, fost șef DIICOT, ar fi încercat să intimideze polițiștii care i-au oprit mașina

Un foarte cunoscut magistrat, procurorul Horodniceanu, apare într-o înregistrare video difuzată pe site-ul jurnalist.ro.

Din discuția înregistrată, reiese că procurorul pare să încerce să-l intimideze pe un polițist. Incidentul s-ar fi produs pe strada centrală a unei comune din județul Iași.

În filmare se vede cum un agent de poliție discută cu un șofer, după ce îl oprise în trafic. Șoferul pare a fi Daniel Horodniceanu. Acesta îi face observație agentului că nu trebuia să-și permită să-l oprească, pe motiv că el este procuror cu o vechime de 25 de ani și că a fost șeful DIICOT. „Faceți cu mine chestii d-astea?”, îl întreabă procurorul pe polițist.

Agentul își spune numele și precizează că este de la Poliția Rurală Iași. Polițistul îi explică șoferului că l-a oprit pentru că a depășit mașina Poliției fără să semnalizeze depășirea. Agentul îi precizează șoferul că n-avea decât intenția de a-l atenționa, deci fără să-i dea amendă. În filmare nu apare, în acest moment, și un alt polițist. Totuși, a existat aproape cu certitudine un alt polițist care a asistat la scenă, întrucât misiunile de patrulare implică, de regulă, doi polițiști, nu unul singur. De asemenea, unghiul din care se face filmarea sugerează că ea a fost realizată de o altă persoană, nu de agentul care discuta cu șoferul.

Polițiștii români au, mai recent, în dotare, camere video de tip bodycam. Filmările au și rolul de a demonstra cum a decurs dialogul cu șoferii opriți în trafic.

Procurorul Horodniceanu dorea să revină în fruntea DIICOT

Daniel Horodniceanu a deținut funcția de procuror șef al DIICOT între anii 2015 – 2018. În anul 2019, el a candidat pentru o funcție de procuror la Parchetul European. În anul 2021, Daniel Horodniceanu a candidat din nou pentru funcția de procuror șef al DIICOT. În prezent, procurorul Horodniceanu deține funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă