9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentPrins în flagrant cu 50 de kilograme de substanțe psihoactive

Prins în flagrant cu 50 de kilograme de substanțe psihoactive

Polițiștii Poliției Municipiului Turda, în colaborare cu Biroul de Investigații Criminale și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au desfășurat o acțiune de amploare împotriva traficului de substanțe psihoactive. În urma investigațiilor, autoritățile au reușit să documenteze activitatea infracțională a unei persoane suspectate de efectuarea de operațiuni cu produse cu potențial psihoactiv.

Într-un moment crucial al anchetei, la data de 21 decembrie a.c., polițiștii au prins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 44 de ani. Acesta ar fi transferat aproximativ 50 de kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC din propriul autoturism în alt vehicul. Substanța era ingenios ambalată în saci ascunși în mai multe cutii de carton.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că individul ar fi introdus drogurile în țară din Ungaria, cu intenția de a le comercializa pe teritoriul României. Ca urmare, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea bărbatului, cetățean străin, sub acuzația de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație în condițiile legii.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a decis, în cursul acestei zile, arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile.

YouTube video

“La data de 21 decembrie a.c., a fost prins în flagrant delict un bărbat, de 44 de ani, în timp ce ar fi transferat, din autoturismul său, în alt autoturism, aproximativ 50 de kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, ambalată în saci ascunși în mai multe cutii de carton.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi introdus drogurile în țară, din Ungaria, pe cale terestră, în scopul comercializării lor pe teritoriul României.

La data de 21 decembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui bărbat (cetățean străin), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celui reținut, pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă