10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentPrincipele Radu a luat parte în Parcul Carol I la un eveniment...

Principele Radu a luat parte în Parcul Carol I la un eveniment de marcare a Zilei Internaționale a Păcii

Principele Radu a participat, miercuri, în Parcul Carol I, la un eveniment de marcare a Zilei Internaţionale a Păcii, prin plantarea “Copacului Păcii”, un stejar, de către copiii militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precizează Familia Regală.

Alteța Sa Regală a deschis evenimentul cu un scurt discurs, în care a mulțumit pentru inițiativa de a include capitala României în șirul orașelor care găzduiesc cei 29 de copaci ai păcii din 17 țări de pe 4 continentele. Principele a subliniat rolul Asociației Servare et Manere din Slovacia în păstrarea vie a memoriei soldaților români căzuți pe pământ slovac în al Doilea Război Mondial. Copacul Păcii de la Zvolen (Republica Slovacia) a fost plantat în septembrie 2021, în memoria Regelui Mihai I al României.

Stejarul din Parcul Carol a fost plantat de copiii militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații. Întreg evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Voluntarilor Invictus România, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu, și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, potrivit romaniaregala.ro.

Principele Radu a marcat în Parcul Carol I un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Păcii, dar au fost prezente și alte oficialități acolo

Principele Radu a salutat participanții și a oferit cadouri tinerilor prezenți la eveniment.

La ceremonie au fost prezenți dl Eduard Bachide, secretar de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului; general-maior Cristian-Daniel Dan, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre; dl. Marek Sobola, inițiatorul proiectului Copacului Păcii.

De asemenea, au participat reprezentanți din Slovacia, Austria, Australia, Franța, Noua Zeelandă, Norvegia, Liechtenstein, Germania, Polonia, Serbia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Tonga, Fiji, Ubekistan.

Copacului Păcii este un proiect internațional care ce concretizează pe promovarea prieteniei și înțelegerii între națiuni, cu scopul de a reuni oameni din întreaga lume. Proiectul comemorează nu doar sacrificiul soldaților obișnuiți, ci și victimele dezastrelor naturale și biologice.

Aceste proiect se va desfășura în următorii ani în Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina și Ungaria.

În încheierea evenimentului, Principele Radu a participat la ceremonialul militar de schimbare a gărzii la Mormântul Eroului Necunoscut și a depus o floare la mormânt.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, lovită de o criză puternică pe piața muncii

România, ca multe alte țări din Europa, se confruntă cu probleme majore de ordin demografic. Populația îmbătrânește, iar tinerii aleg să plece peste...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă