3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialJustițiePrimarul din Târgu Mureș, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul din Târgu Mureș, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, este urmărit penal de DNA pentru săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.

Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş a comunicat Consiliului Local al municipiului că primarul Soos Zoltan este urmărit penal pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în dosarul angajărilor din administraţia publică a oraşului şi a dat detalii despre posturile care au fost ocupate.

Prin ordonanţa DNA – Târgu Mureş din 23 mai 2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Soos Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureş, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.

Dosarul vizează transferul unei persoane de la Primăria Sângeorgiu de Mureş, unde era personal contractual şi nu funcţionar public, pe funcţia de director al Direcţiei pentru Asistenţă Socială; transferul secretarului comunei Livezeni pe o funcţie de consilier juridic I la UAT Târgu Mureş, fără înştiinţarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, precum şi angajarea a patru noi consilieri personali, pe lângă cei doi existenţi, prin depăşirea numărului de posturi prevăzute în organigramă. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...
Ultima oră
Pe aceeași temă