24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPrimarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit 5 ani de închisoare...

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit 5 ani de închisoare într-un dosar de luare de mită

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă.

Magistrații Tribunalului Cluj au decis condamnarea lui Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…). Interzice inculpatului exercitarea, pe o durata de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…) Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în decizia magistraților, conform spotmedia.ro.

Cătălin Cherecheș a primit 5 ani de închisoare dar se va scădea perioada reținerii și arestării preventive

Din pedeapsă se va scădea durata reţinerii (dispusă prin ordonanţa nr. 256/P/2015 din data de 26 aprilie 2016) a arestării preventive (dispusă prin încheierea penală nr. 197/C/27.04.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, prelungită şi menţinută ulterior), respectiv a arestului la domiciliu (dispusă prin încheierea penală nr. 125/10.08.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Cluj, menţinută ulterior), perioadă de la data de 26 aprilie 2016 până la data de 22 decembrie 2016.

Instanța a dispus, totodată, menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanțele procurorului DNA Cluj, precum și confiscarea unor sume de bani sau echivalent.

De asemenea, Cherecheș este obligat la plata sumei de 40.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (suma de 3.000 lei în cursul urmăririi penale, 7.000 lei în cursul camerei preliminare şi al procedurilor asociate acestei faze procesuale, respectiv suma de 30.000 lei în faza judecăţii şi în procedurile asociate).

Decizia pronunțată joi este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, pentru procuror şi inculpat.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă