12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialEducațiePrima Doamnă a Americii a șters praful de pe „România Educată” la...

Prima Doamnă a Americii a șters praful de pe „România Educată” la Școala Uruguay

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au discutat, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina, prilej pentru ministrul Educației de a aminti de proiectul „România Educată”.

Mamele din Ucraina le-au explicat celor două doamne greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.

Discuţiile s-au axat în principal pe nevoia copiilor din ţara vecină României de a învăţa în limba ucraineană.

Una dintre profesoare a explicat că la Şcoala Gimnazială „Uruguay” a fost amenajat un spaţiu educaţional pentru copii ucraineni, în cadrul unui proiect mai amplu, destinat să ofere şi sprijin financiar, cazare şi îngrijiri medicale mamelor, transmit cei de la digi24.ro.

Prima doamnă a Americii a apreciat proiectul „România Educată” despre care se aud multe, dar se văd puține

Vizita a fost un prilej pentru actualul ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, de a reaminti că România are un proiect mai amplu, susținut de președintele Klaus Iohannis, în acest domeniu, dar despre care s-au auzit mai puține lucruri în pandemie și peste care se așternuse uitarea.

„ Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden şi Prima Doamnă a României, Prof. Carmen Iohannis, au vizitat Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina.

M-a bucurat aprecierea pentru profesorii și elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate și de stabilitate.

M-a bucurat în egală mąsură și aprecierea față de proiectul “România Educată”, un proiect de țară care vizează in primul rând calitatea și echitatea in educație, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina.
Mulțumesc profesorilor și elevilor români și apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum și eforturile organizațiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni ”, a transmis ministrul Educației pe pagina de Facebook.

Proiectul “România Educată”, despre care Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu au vorbit foarte mult, devine tot mai clar o abureală.

Se pot formula tot mai multe argumente că proiectul “România Educată”, ce ar trebui transpus într-o nouă lege a Educației, nu este altceva decât un alibi pentru a plasa mai mulți activiști de partid în funcții bine plătite la stat și pentru a se mai risipi niște bani pentru distracția politicienilor.

De mai bine de trei ani asistăm la dezbateri, discuții etc. organizate pe banii statului, invocat fiind scopul realizării unei reforme în Educație.

Mai mult, în Ministerul Educației avem un număr record de secretari de stat și subsecretari de stat care, ba se ocupă, ba nu se ocupă de “România Educată”.

O lege bună a Educației nu se elaborează cu militanți de partid desemnați demnitari și cu pișcoturi la Administrația Prezidențială.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă