13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalPrim-ministrul francez Elisabeth Borne demisionează

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne demisionează

Președintele francez Emmanuel Macron a acceptatdemisia premierului Elisabeth Borne, a anunțat biroul președintelui, notează Euronews.

Demisia lui Borne survine în urma tensiunilor politice recente legate de o legislație controversată privind imigrația, susținută de Macron pentru a întări capacitatea guvernului de a expulza unii străini, printre alte măsuri.

Borne fusese numită în mai 2022, după realegerea lui Macron pentru un al doilea mandat. Ea a fost a doua femeie prim-ministru al Franței.

În declarația biroului lui Macron se precizează că Borne va continua să se ocupe de problemele interne zilnice până la numirea unui nou guvern.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liderii PSD și PNL s-au dus la președintele Iohannis, înainte de ședința Coaliției

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, s-au dus la Palatul Cotroceni pentru a avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea celor...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Marcel Boloș vrea militarizarea ANAF. Ce se întâmplă cu marii datornici ai țării?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că are în plan militarizarea ANAF, însă inspectorii agenției pare că vor merge la micii comercianți, deoarece companiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă