7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalPrețul petrolului crește cu peste 2%

Prețul petrolului crește cu peste 2%

Prețul petrolului a urcat cu peste 2%, pe fondul posibilității ca OPEC+ să prelungească sau să aprofundeze reducerile de ofertă, a scăderii producției de petrol din Kazahstan din cauza unei furtuni și a deprecierii dolarului american, notează Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,88 dolari, sau 2,4%, la 81,86 dolari pe baril, la ora 11:03 a.m. EST (1603 GMT). Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 1,84 dolari, sau 2,5%, la 76,70 dolari.

OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, urmează să organizeze, joi, o reuniune ministerială online pentru a discuta obiectivele de producție pentru 2024.

Discuțiile vor fi dificile și este posibilă o prelungire a acordului anterior mai degrabă decât reduceri mai profunde ale producției, au declarat patru surse OPEC+.

Piața s-a prăbușit săptămâna trecută, când OPEC+ a amânat data inițială a reuniunii sale pentru a aplana diferențele privind obiectivele de producție pentru producătorii africani.

“Chiar și cu dezacordul, posibilitatea de a menține acordul așa cum este pentru încă o lună rămâne ridicată”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago.

Un posibil compromis ar putea implica acceptarea de către Angola și Nigeria a unor obiective de producție reduse pentru câteva luni, dacă obiectivele pentru celelalte țări ar fi la fel de reduse, a declarat Carsten Fritsch de la Commerzbank.

“Potrivit delegaților, Arabia Saudită cere cote de producție mai mici din partea celorlalte țări OPEC+, în timp ce Kuweit a semnalat că ar fi dispusă să facă acest lucru, unele țări se pare că se opun oricărei astfel de măsuri,” spune Fritsch.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă