12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriPrețul petrolului a pierdut peste 4%

Prețul petrolului a pierdut peste 4%

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de 4%, în urma informaţiilor potrivit cărora Rusia ar putea ridica interdicţia aplicată exporturilor de motorină în zilele următoare şi a datelor guvernamentale americane care au indicat o cerere slabă de benzină, potrivit Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,88 dolari, sau cu 4,3%, la 87,04 dolari pe baril,. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,87 dolari, sau cu 4,3%, la 85,36 dolari.

La cel mai scăzut nivel al sesiunii, ambele benchmark-uri au pierdut peste 4 dolari, iar contractele futures pentru petrol şi benzină au scăzut cu 5%.

Stocurile naţionale de ţiţei din SUA au scăzut cu 2,2 milioane de barili, până la 414,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 29 septembrie, a raportat Administraţia pentru Informaţii în Energie din SUA (EIA), dar stocurile de la Cushing, Oklahoma, centrul de livrare WTI, au crescut pentru prima dată în opt săptămâni.

Stocurile de benzină au crescut cu 6,5 milioane de barili, depăşind cu mult aşteptările privind o creştere de 200.000 de barili.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă