17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăPoliticăPreședinta Parlamentului European vine să ne explice cum intrăm în Schengen

Președinta Parlamentului European vine să ne explice cum intrăm în Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, se află luni și marți la București, unde va purta convorbiri cu principalii lideri politici ai României.

Lidera Parlamentului European va fi primită de șeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Ea se va mai întâlni cu șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, precum și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Alina Gorghiu a declarat, luni dimineață, că discuțiile cu Roberta Metsola vor viza “teme legate de Schengen și de ce avem de făcut în continuare pentru ca subiectul să fie repus pe agenda liderilor europeni”.

Președinta Parlamentului European susține ferm România

La ultima reuniune JAI, cea din 8 decembrie 2022, doar Croația a fost primită în Schengen. România și Bulgaria au fost respinse din cauza opoziției în JAI a Austriei și a Olandei. Apoi, la 15 decembrie 2022, s-a reunit Consiliul European. Dar declarația finală a Consiliului European nu a făcut nicio referire la extinderea Spațiului Schengen. Subiectul Schengen poate fi reanalizat în următoarea reuniune ordinară a Consiliului JAI, care este programată în martie 2023.

Roberta Metsola provine din Malta, cea mai mică țară din UE. Roberta Metsola este de profesie jurist și a fost aleasă europarlamentar în anul 2013. Acum, ea este cel mai tânăr președinte din istoria Parlamentului European.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă