37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPremierul Ciucă se întâlnește cu ambasadorul Ucrainei

Premierul Ciucă se întâlnește cu ambasadorul Ucrainei

Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește cu ambasadorul Ucrainei, Ihor Prokopchuk, anunță un comunicat de presă al Guvernului României.

Întâlnirea celor doi oficiali are loc duminică, 6 noiembrie 2022. În mod evident, discuțiile sunt legate de războiul dintre Ucraina și Rusia și de sprijinul pe care România îl oferă Ucrainei.

Ihor (Igor) Prokopchuk este ambasador la București de la mijlocul anului 2022. La data de 26 octombrie 2022, ambasadorul Prokopchuk s-a întâlnit și cu Angel Tîlvăr, actualul ministru al Apărării Naționale al României. La momentul întâlnirii, Angel Tîlvăr avea funcția de președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, funcție pe care o deține și în prezent.

Ambasadorul Ucrainei s-a întâlnit și cu actualul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr

„Cu senatorul român a fost discutat subiectul recunoașterii de către Parlamentul României a Holodomorului din 1932-1933 ca act de genocid al poporului ucrainean”, anunța, la acel moment, Ambasada Ucrainei, printr-un comunicat postat pe internet. Este vorba de genocidul comis pe teritoriul Ucrainei, la ordinul autorităților de la Moscova, în perioada în care Ucraina făcea parte din Uniunea Sovietică.

Senatorul Angel Tîlvar a fost numit ministru al Apărării la data de 31 octombrie 2022.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă