15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu i-a amintit din nou premierului Shmyhal de românii din Ucraina

Premierul Ciolacu i-a amintit din nou premierului Shmyhal de românii din Ucraina

Premierul României, Marcel Ciolacu, i-a amintit din nou premierului Ucrainei, Denys Shmyhal, de românii din Ucraina, solicitând respectarea drepturilor acestei minorități etnice.

Cei doi premieri au avut o convorbire telefonică la data de 27 iunie 2023. Punctul de vedere exprimat de Marcel Ciolacu este prezentat într-un comunicat de presă transmis de Guvernul României.

“Premierul român a transmis dorința de a lucra împreună cu autoritățile ucrainene pentru protejarea și respectarea drepturilor minorității române din Ucraina, menționând, totodată, că aceasta participă activ la efortul de război al țării”, precizează Guvernul României.

Despre discuția purtată între cei doi șefi de guvern se face referire și într-un mesaj postat pe internet de Ambasada Ucrainei în România. Mesajul Ambasadei Ucrainei prezintă o declarație a premierului Denys Shmyhal.

”În cadrul convorbirii cu Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu am exprimat recunoștința pentru sprijinul Ucrainei pe parcursul spre UE și NATO. Am discutat extinderea capacităților logistice între statele noastre. Ne așteptăm la un dialog strâns în continuare în beneficiul ambelor țări”, a precizat premierul Ucrainei, Denys Shmyhal.

Oficialii statului român amintesc periodic despre românii din Ucraina

Amintim că, în noiembrie 2022, premierul de atunci al României, Nicolae Ciucă, avusese o întâlnire cu premierul Shmyhal. Ciucă și Shmyhal s-au întâlnit pe teritoriul României, în județul Suceava. Întâlnirea a fost prilejuită de deschiderea unui nou punct de frontieră între România și Ucraina. În acel context, și premierul Ciucă a adus în discuție situația românilor din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă