-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPolonia bună de plată. Amendă uriașă dată de CJUE

Polonia bună de plată. Amendă uriașă dată de CJUE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis luni că Polonia va trebui să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro Comisiei Europene pentru că a sfidat o decizie de a opri operaţiunile la mina sa de lignit din Turow.

Polonia, a cărei dependentă de cărbune este cunoscută, se află în conflict cu Republica Cehă. Cehia crede că mina dăunează comunităţilor de peste graniţă. Comisia Europeană, care anul trecut a început procedurile judiciare împotriva Poloniei, susține că Varşovia a încălcat legislaţia UE.

Republica Cehă şi-a prezentat cazul şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg, cea mai înaltă instanță din UE. Astfel, Polonia trebuie să oprească operaţiunile de la Turow până la o hotărâre definitivă.

Polonia nu a ținut cont de decizie, iar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit o penalizare zilnică pentru mină.

„Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene o penalitate zilnică de 500 000 de euro, deoarece nu a încetat activităţile de extracţie a lignitului la mina Turów. O astfel de măsură este necesară pentru a consolida eficacitatea măsurilor provizorii hotărâte”, a declarat CJUE.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă