35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPolonia bună de plată. Amendă uriașă dată de CJUE

Polonia bună de plată. Amendă uriașă dată de CJUE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis luni că Polonia va trebui să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro Comisiei Europene pentru că a sfidat o decizie de a opri operaţiunile la mina sa de lignit din Turow.

Polonia, a cărei dependentă de cărbune este cunoscută, se află în conflict cu Republica Cehă. Cehia crede că mina dăunează comunităţilor de peste graniţă. Comisia Europeană, care anul trecut a început procedurile judiciare împotriva Poloniei, susține că Varşovia a încălcat legislaţia UE.

Republica Cehă şi-a prezentat cazul şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg, cea mai înaltă instanță din UE. Astfel, Polonia trebuie să oprească operaţiunile de la Turow până la o hotărâre definitivă.

Polonia nu a ținut cont de decizie, iar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit o penalizare zilnică pentru mină.

„Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene o penalitate zilnică de 500 000 de euro, deoarece nu a încetat activităţile de extracţie a lignitului la mina Turów. O astfel de măsură este necesară pentru a consolida eficacitatea măsurilor provizorii hotărâte”, a declarat CJUE.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ASF anunță stabilizarea pieței RCA după dispariția City Insurance

Piața RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance S.A., fostul lider din domeniu, anunță Autoritatea...

Tusea și Junghiul, pentru Primăria Capitalei

Bucureștiul ar trebui recunoscut ca unul dintre cele mai rezistente orașe din lume. Capitala noastră continuă să existe, în ciuda torturilor la care a fost...

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă