17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPolițistul care a ucis-o pe Raisa a rupt tăcerea

Polițistul care a ucis-o pe Raisa a rupt tăcerea

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, a recunoscut în fața procurorilor că nu le-a văzut pe cele două fete pe trecerea de pieteni și că avea viteză. Cât despre faptul că nu a acordat primul ajutor, agentul spune că nu știa procedura.

Declarațiile transmise de avocatul familiei Raisei

“Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă. A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici.

Avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze care era viteza. Cert este că în momentul de faţă, din declaraţii, reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo”, a declarat, la finalul audierilor Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, potrivit Stirileprotv.ro.

Polițistul ar fi apelat la metode primitive de verificare a victimei cu piciorul din cauza necunoașterii procedurilor.

“A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte”, a mai adăugat avocatul. 

Familia Raisei cere daune de 6 milioane de euro.

Citiți România Liberă și pe Google News.

România Liberă și pe pagina de Facebook

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă