15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Vot la vedere pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu

Deputații PNL susțin că vor da un vot pentru ridicarea imunității și acesta va fi la vedere.

„Considerăm că Parlamentul nu poate fi scut pentru deputații care urmează sa fie cercetați pentru încălcarea legii. Colegii juriști vor fi prezenți la ședința comisiei și vor vota la vedere în favoarea solicitării DNA. În mod similar vom vota în plenul Camerei Deputaților care trebuie convocat în cursul săptămânii viitoare. PNL va da curs tuturor solicitărilor de acest gen, indiferent de partidul din care face parte persoana în cauză”, a spus liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Florin Roman.

DNA a cerut ridicarea imunității pentru Bănicioiu, acuzat de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era ministru al Tineretului în Guvernul Ponta. E vorba despre o mită totală în valoare de 3,9 milioane de lei.

La rândul lor, useriștii cred că votul secret trebuie desființat. „Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere”, a scris liderul USR de la Camera Deputaților, Claudiu Năsui, pe Facebook.  

El a anunțat că a depus un proiect pentru modificare regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului cu privire la votul secret. „Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie, de aceea am depus un proiect pentru modificarea regulamentului. Astfel, pe viitor, toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat va putea fi evitată. Toate voturile vor fi deschise și transparente, fix așa cum este și votul pe legi. Proiectul prevede modificarea regulamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete,” a adăugat Năsui.

Ultima oră
Pe aceeași temă