20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăVicepreședinta Comisiei Europene vine în România pentru a discuta despre libertatea presei

Vicepreședinta Comisiei Europene vine în România pentru a discuta despre libertatea presei

Vicepreședinta Comisiei Europene, Vĕra Jourová, vine în România pentru a discuta despre libertatea presei.

Vizita în România este programată în perioada 27 – 28 iunie 2022.

Conform programului indicat de Comisia Europeană, Vĕra Jourová se va întâlni, luni, cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă. Guvernul României a confirmat întâlnirea dintre premier și vicepreședinta Comisiei Europene. Întâlnirea de la Palatul Victoria va avea loc luni începând cu ora 17.

Tot luni, la București, Vĕra Jourová se va întâlni cu membrii Consiliului Național al Audiovizualului și cu membrii Autorității de Reglementare în domeniul comunicațiilor (ANCOM).

Marți, 28 iunie, sunt programate întâlniri cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și cu cel de Interne, Lucian Bode. Tot marți va fi o întâlnire cu președintele CCR, Marian Enache, precum și cu reprezentanții asociațiilor de magistrați. Reprezentanta Comisiei Europene va avea și o întâlnire cu senatorii și deputații din Comisiile Juridice și din Comisiile de Cultură.

Punctul final al vizitei oficialului european în România va fi întâlnirea dintre vicepreședinta Vĕra Jourová și reprezentanții unor asociații profesionale ale jurnaliștilor. Unul dintre subiectele care va fi discutat se va referi cu siguranță la libertatea presei. Discuția se va referi și la dezvălurile din presă vizând politicieni români, inclusiv cu privire la acuzațiile de plagiat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă