24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Un deputat PNL cere comisie specială de anchetă pentru situația din TVR

Muraru va propune constituirea unei comisii speciale de anchetă pentru TVR și RRA, pentru care este nevoie de susținerea a minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare. Liberalul susține că respingerea raportului de activitate al acestor instituții nu ar fi suficientă, chiar dacă această respingere înseamnă demiterea conducerilor. „Acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste și al deturnării din banii publici din aceste instituții”, a arătat Muraru, într-un comunicat de presă.

„Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, a declarat Muraru.

Potrivit deputatului liberal, această audiere publică ar fi o dovadă suplimentară că noua coaliție guvernamentală este dispusă să facă ordine în instituțiile publice, să demareze reforme și să trimită pe cei vinovați în fața organelor de anchetă. 

Mai mult: Șefii Comisiei de Cultură și ai CNA vor analiza distorsionarea mesajelor Guvernului despre pandemie

Ultima oră
Pe aceeași temă