12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăTrecut din barca lui Orban în cea a lui Cîțu, Ciprian Ciucu...

Trecut din barca lui Orban în cea a lui Cîțu, Ciprian Ciucu devine președintele PNL București

În prezența primarului general, Nicușor Dan, susținător al lui Ludovic Orban, Florin Cîțu i-a transmis că următorul candidat susținut de PNL va fi din interiorul partidului. 

La finalul serii de sâmbătă a venit și rezultatul: acela că Ciucu este noul preşedinte al PNL Bucureşti. Acesta a câştigat alegerile împotriva Violetei Alexandru, fostul preşedinte al filialei, care era susținută de Ludovic Orban. Inițial, Ciucu a bătut palma și chiar a semnat un protocol prin care era susținut de Orban la președinția PNL București, iar Violeta Alexandru urma să nu mai candideze, dar să îl susțină pe primarul sectorului 6. Ulterior, Ciucu s-a răzgândit și a trecut în barca lui Cîțu. El și-a explicat gestul spunând că în echipa Orban ar fi fost „un om de paie”.

De pe scenă, Cîţu şi-a exprimat susţinerea pentru Ciucu și i-a spus că aşteaptă să unească Bucureştiului. El a avut un mesaj pentru Nicuşor Dan şi i-a transmis că nimic nu l-a oprit să se înscrie în PNL, după ce a primit susţinerea liberalilor pentru Primăria Capitalei. Prim-ministrul a adăugat că în 2024 va vota un candidat liberal la PMB, iar la primăriile de sector vor fi candidaţi ai PNL.

El a mai spus că PNL nu va mai face compromisuri deoarece acestea costă, iar partidul decontează deşi nu are administraţiile. „Am spus şi vreau să repet că aceste alegeri sunt despre viitorul PNL în politica din România. Aici suntem în PNL, domnule primar general – despre viitorul PNL în politica din România, despre ce vom face noi în următoarea etapă după 25 septembrie. Eu am spus că vreau să fim cel mai mare partid politic din România. Şi asta înseamnă că vom susţine candidaţi liberali la toate primăriile de sector (…) Nimic nu vă oprea, domnule primar general, să intraţi în PNL după ce aţi primit susţinerea PNL”, a subliniat Cîţu.

„Cu tot respectul, domnule primar general, în 2024, voi susţine un candidat liberal la Primăria Generală. Nu vom mai face compromisuri, compromisurile costă. Astăzi, când merg pe stradă în Bucureşti, vine lumea şi mă întreabă de ce nu este tăiată iarba în nu ştiu ce parc. PNL decontează, deşi nu are administraţiile”. FLORIN CÎȚU, PREMIER, CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA PNL

Ulterior, Violeta Alexandru, a spus: „Excelent ar fi fost acest discurs în campaniile pe stradă, în relaţiile cu cetăţenii, excelent. Fiecare membru al PNL, cu sau fără funcţie, trebuie să se întoarcă întototdeana în stradă, în relaţia cu cetăţeanul, indiferent de funcţie, că e înaltă, că e în admnistraţia din Bucureşti şi pentru asta aveţi respectul meu”.

 

Orban: Firea ar fi fost primar

La rândul său, Ludovic Orban a spus că și-ar fi dorit să poată susține candidați PNL, însă riscul ca Gabriela Firea să câștige un nou mandat era mare. Orban a subliniat că anul trecut a găsit soluţia pentru a învinge PSD la Primăria Capitalei. „Şi eu mi-aş fi dorit din toată inima să susţin doar candidaţi ai PNL la Bucureşti. Dacă aş fi făcut lucrul acesta, astăzi Primar General al Primăriei Capitalei ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea din partea PSD. Nu numai că am găsit soluţia de a câştiga şi de a învinge PSD, dar am găsit această soluţie în singurul moment în care era posibil să luăm această soluţie şi mai ales noi am fost cei care au impus candidatul dintre cei doi candidaţi aflaţi în competiţie din cadrul USR PLUS. În persoana lui Nicuşor Dan. Şi această soluţie a fost soluţia câştigătoare”, a explicat Orban.

Dan: Am o relație solidă cu PNL

Prezent la eveniment pentru a-i susține pe Orban și Alexandru, primarul Nicușor Dan a spus că are o relație solidă de colaborare cu PNL. „Sunt un primar care e susţinut de trei partide în consiliul general şi vreau să vă spun că relaţia cea mai solidă e cu PNL şi cea mai de încredere. O relaţie care este atât la nivelul consilierilor general, la nivelul conducerii municipale a partidului şi la nivelul conducerii naţionale a partidului. Vreau să îi mulţumesc Violetei Alexandru pentru colaborarea pe care am avut-o şi pe care sper să o continuăm. Vreau să pun despre ea, aşa cum ştim cu toţii, că este o profesionistă în administraţie. Un lucru foarte important este o persoană care în toată colaborarea pe care am avut-o cu ea până acum a pus binele public şi binele partidului înaintea propriei persoane şi acesta e lucrul cel mai important”, a afirmat Nicuşor Dan.

Evenimentul nu a fost lipsit de conflicte. Echipa lui Ciucu, susținut de Cîțu, a acuzat în mai multe rânduri că organizarea alegerilor nu este corectă. Un mesaj asemănător fusese transmis și de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan: „Nu vă temeţi! Nu pot ei bloca sau anula, cât puteţi voi vota!”.

 

 

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă