15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăRectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână

Rectificarea bugetară va fi adoptată în această săptămână

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că rectificarea bugetară va fi aprobată într-o altă şedinţă de guvern din această săptămână.

„Va mai fi o şedinţă de guvern pentru aprobarea rectificării bugetare, săptămâna aceasta”, a spus Cîţu, întrebat, la Parlament, când va fi aprobată rectificarea bugetară, după ședința de guvern de luni.

Despre semnale de la Bruxelles în privinţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, premierul a spus: „Obiectivul nostru este ca PNRR să fie aprobat până la finalul lunii septembrie şi ne ţinem de acest obiectiv”.

La rândul său, ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus că nu vor fi influenţe majore în sumele prevăzute la rectificare.

„Nu cred că vor fi influenţe majore în sumele pe care le-am prevăzut la această rectificare bugetară. Pe de altă parte, există într-adevăr venituri mai mari în această perioadă în acest an, dar şi cheltuieli mai mari şi trebuie să recunoaştem asta. Sunt cifre până la urmă publice. Dar pe de altă parte, aşa cum Consiliul Fiscal spunea că sunt venituri one-off, adică încasăm practic ce au amânat contribuabilii de anul trecut, să ştiţi că şi partea de cheltuieli sunt doar pentru această perioadă. Şi din punctul acesta de vedere cred că printr-o colectare constantă mai bună şi printr-o mai bună gestionare pe partea de cheltuieli vom reuşi să ţinem deficitul la ţinta pe care ne-am propus-o la această rectificare – 7,13% – şi sperăm ca spre finalul anului să putem să şi reducem puţin de la această ţintă pe care ne-am propus-o la rectificare”, a spus Dan Vîlceanu.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă