9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

PSD va forma un „guvern din umbră” și are pregătit un prim-ministru

PSD va forma un „guvern din umbră”, în care fiecare ministru din Guvernul Cîțu va avea un înlocuitor desemnat din partea PSD, a anunțat, duminică seară, la un post de televiziune, liderul social – democraților, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, componența „guvernului din umbră” va fi anunțată de PSD în următoarele săptămâni.

„Vom face un shadow – cabinet, cum se face în toată lumea civilizată şi fiecare ministru va fi flancat de către un eventual ministru al PSD”, a explicat Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, pentru postul de prim-ministru „din umbră” ar exista mai multe variante în interiorul PSD. Una dintre variante este, în mod cert, Alexandru Rafila, care este dorit de PSD ca prim-ministru, în cazul în care Guvernul Cîțu va fi demis prin moțiune de cenzură. Ciolacu a precizat că eventuala moțiune de cenzură va fi prezentată imediat după ce România va depune la Bruxelles Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Dacă va trece moţiunea de cenzură, o să încercăm să creăm o majoritate. Primul – ministru… există o singură decizie în acest moment, în interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim -ministru”, a precizat Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă