23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPSD a depus moțiune de cenzură. Va fi citită joi

PSD a depus moțiune de cenzură. Va fi citită joi

Prima moţiune de cenzură de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de PSD.

Moțiunea va fi citită, joi, de la ora 14,00, în plenul reunit, urmând să fie dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 12,00.

Știrea inițială

PSD a depus moțiune de cenzură, au anunțat, marți, pricipalii lideri PSD, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură a PSD se derulează în paralel cu moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și susținută de AUR. Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat că moțiunea PSD este însoțită de 157 de semnături.

„Am depus o moțiune legală. Noi, în acest moment, vedem o singură soluție – alegeri anticipate”, a declarat, la Parlament, în fața jurnaliștilor, Sorin Grindeanu.

„Singura moțiune legală este cea a Partidului Social Democrat”, a declarat, la rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

PSD a depus moțiune de cenzură

Unul dintre motivele depunerii moțiunii PSD este că moțiunea USR PLUS este atacată de Guvern la CCR. „Dacă se insistă cu această moțiune USR AUR, câștigător este domnul prim-ministru Cîțu”, susține Marcel Ciolacu.

„Eu cred că USR PLUS sunt oameni serioși și vor vota moțiunea PSD”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt USR PLUS, a declarat că USR PLUS insistă cu propria moțiune. „Trebuie votată prima moțiune care ajunge la vot”, consideră Ionuț Moșteanu.

Marți de la ora 16, conducerea Parlamentului ar urma să discute calendarul ambelor moțiuni de cenzură. Ele ar urma să se deruleze în paralel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...
Ultima oră
Pe aceeași temă