9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciucă a convocat grupul task-force

Premierul Ciucă a convocat grupul task-force

Premierul Ciucă a convocat grupul task-force, într-o ședință care se desfășoară duminică dimineață de la ora 9.

Reuniunea din data de 27 februarie are loc la Palatul Victoria. Grupul task-force are ca misiune gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Separat, preşedintele Klaus Iohannis a convocat o nouă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Ședința CSAT este programată marți, 1 martie, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administraţia Prezidenţială. Premierul face parte și din CSAT, fiind vicepreședinte CSAT. Cea mai recentă ședință CSAT avusese loc joi, acum trei zile, tot pe tema crizei din Ucraina.

Ședința task-force se desfășoară la mai puțin de 24 de ore după ce România și-a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești. Decizia României a intrat în vigoare sâmbătă, 26 februarie, de la ora 15.

Decizia de a închide spațiul aerian al României se referă la avioane rusești civile, pentru că avioanele militare ale Rusiei oricum n-ar fi avut acces. După cum se știe, spațiul aerian al României face parte din spațiul aerian al NATO.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă