23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPremierul Cîțu a convocat conducerea PNL. Oamenii lui Orban acuză un "puci"

Premierul Cîțu a convocat conducerea PNL. Oamenii lui Orban acuză un „puci”

Premierul Cîțu a convocat conducerea PNL. Ședința se desfășoară în dimineața zilei de joi, 9 septembrie 2021, prin videoconferință.

Gruparea Cîțu din PNL a convocat Biroul Politic Național (BPN).

Pe de altă parte, gruparea Orban susține că această inițiativă reprezintă un „puci politic”. Motivul ar fi faptul că ședința nu a fost convocată de președintele în funcție al PNL.

Premierul Cîțu a convocat conducerea PNL

„Cine semnează la ora asta o convocare a Biroului Politic Naţional PNL pentru mâine dimineaţă la ora 9,00?! E nebunie totală în #echipadistrugătoare a Partidului Naţional Liberal! E pur şi simplu un „puci politic” în plină desfăşurare la adresa democraţiei din PNL şi a statului de drept din România. Când singurul lor sprijin politic mai e PSD, nu pot face decât ca PSD”, a avertizat, aseară, deputatul Ionel Dancă.

Aluzia acestuia se referă la faptul că PSD nu vrea să voteze moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și sprijinită de AUR. PSD susține că va iniția o moțiune de cenzură proprie și ar dori să aibă la această moțiune și voturile parlamentarilor USR PLUS.

Pe de altă parte, USR PLUS ar vrea să rămână la guvernare, tot alături de PNL – nu de PSD. USR PLUS insistă însă ca Florin Cîțu să fie demis din funcția de premier.

Deputatul Dancă a postat mesajul despre „puciul” din PNL miercuri seară pe Facebook, după ce premierul Cîțu a convocat conducerea PNL. Dancă a fost purtător de cuvânt al guvernului Orban și este un susținător al lui Ludovic Orban.

Una dintre temele care se discută joi este atitudinea pe care o vor adopta parlamentarii PNL la moțiunea de cenzură. BPN a decis ca parlamentarii PNL să fie prezenți în plen la citirea moțiunii de cenzură.

Ședința de plen este programată în după-amiaza zilei de joi, 9 septembrie 2021.

„Ședința nu are nevoie de cvorum la citirea moțiunii”, a precizat, joi dimineață, Ludovic Orban. El este președintele PNL și al Camerei Deputaților.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă