13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi. PNL alege noua echipă de conducere

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi după ce, ieri, Florin Cîțu a devenit președinte al PNL.

PNL alege noua echipă de conducere, la o zi după ce Florin Cîțu a devenit președinte al partidului.

Congresul PNL l-a ales, sâmbătă, 25 septembrie, pe Florin Cîțu ca președinte al partidului. Președintele în funcție, Ludovic Orban, care candida la cel de-al doilea mandat, a pierdut alegerile.

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi

Astăzi, duminică, Consiliul Național al PNL va alege patru prim – vicepreședinți. Tot astăzi vor fi aleși secretarul general al PNL și vicepreședinții partidului. Pentru aceste funcții și-au menținut candidaturile doar politicienii propuși de Cîțu. Candidații propuși de Orban și-au retras candidaturile după ce Orban a pierdut funcția de președinte PNL.

Ludovic Orban a declarat că, în urma faptului că a pierdut funcția de președinte PNL, va demisiona și din funcția de președinte al Camerei Deputațior. Demisia lui Orban ar urma să ajungă, luni dimineață, pe masa noului președinte al PNL, Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Florin Cîțu spune că PNL continuă să aibă nevoie de experiența politică a lui Orban.

Încă dinainte de Congres se știa că politicianul care pierde alegerile din PNL va pierde și funcția în stat. Dacă nu era ales președintele al PNL, Florin Cîțu și-ar fi pierdut funcția de premier.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă