25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOamenii lui Cîțu sunt desemnați azi. PNL alege noua echipă de conducere

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi. PNL alege noua echipă de conducere

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi după ce, ieri, Florin Cîțu a devenit președinte al PNL.

PNL alege noua echipă de conducere, la o zi după ce Florin Cîțu a devenit președinte al partidului.

Congresul PNL l-a ales, sâmbătă, 25 septembrie, pe Florin Cîțu ca președinte al partidului. Președintele în funcție, Ludovic Orban, care candida la cel de-al doilea mandat, a pierdut alegerile.

Oamenii lui Cîțu sunt desemnați azi

Astăzi, duminică, Consiliul Național al PNL va alege patru prim – vicepreședinți. Tot astăzi vor fi aleși secretarul general al PNL și vicepreședinții partidului. Pentru aceste funcții și-au menținut candidaturile doar politicienii propuși de Cîțu. Candidații propuși de Orban și-au retras candidaturile după ce Orban a pierdut funcția de președinte PNL.

Ludovic Orban a declarat că, în urma faptului că a pierdut funcția de președinte PNL, va demisiona și din funcția de președinte al Camerei Deputațior. Demisia lui Orban ar urma să ajungă, luni dimineață, pe masa noului președinte al PNL, Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Florin Cîțu spune că PNL continuă să aibă nevoie de experiența politică a lui Orban.

Încă dinainte de Congres se știa că politicianul care pierde alegerile din PNL va pierde și funcția în stat. Dacă nu era ales președintele al PNL, Florin Cîțu și-ar fi pierdut funcția de premier.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă