14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăOrban cere urgentarea proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor speciale

Orban cere urgentarea proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor speciale

Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, cere urgentarea proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor speciale.

Cererea lui Orban, fost președinte al Camerei Deputaților, se referă la pensiile speciale ale parlamentarilor.

“Am solicitat, conform prevederilor regulamentare, prin adresă scrisă, preşedinţilor celor două camere, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente Reunite pentru declanşarea procedurii de adoptare, în regim de urgenţă, a proiectului de lege iniţiat de parlamentarii Forţei Dreptei pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a anunțat Ludovic Orban într-un mesaj postat pe internet.

Anunțul său vine după ce CCR a declarat neconstituțională Legea 7/2021. Legea de anul trecut, dacă rămânea valabilă, ar fi desființat pensiile speciale pentru parlamentari. Legea 7/2021 ar fi modificat Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. 

Eliminarea pensiilor speciale se poate aproba chiar în actuala sesiune parlamentară, susține Orban

“Proiectul poate fi adoptat în actuala sesiune parlamentară. Cu singura condiţie ca partidele aflate la guvernare, care deţin o majoritate parlamentară de 70%, să vrea cu adevărat asta şi să acţioneze în consecinţă, conform solicitărilor noastre. Dacă nu se adoptă legea în actuala sesiune, este posibil să se amâne la calendele greceşti”, a explicat fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, despre inițiativa legislativă introdusă de Forţa Dreptei.

Pe de altă parte, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, declarase că problema pensiilor speciale trebuie rezolvată de Coaliția de guvernare – din care partidul Forța Dreptei nu face parte.

“Vom vedea ce abordare există în urma motivării şi deciziei Curţii Constituţionale, pe care nu vreau să o comentez. Aţi citit motivarea şi aţi văzut abordarea din motivare. Cu alte cuvinte, vom veni respectând motivarea. E normal să avem o abordare comună în Coaliţie pe acest subiect”, explica, marți, Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Omul de afaceri Ion Leu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Tribunalul Buzău a dictat marți o sentință de șapte ani de închisoare cu executare pentru antreprenorul buzoian Ion Leu, acuzat de evaziune fiscală...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă